Granola

Met deze ingrediënten heb ik een grote gevulde pot waar ik zeker enkele maanden mee verder kan. Aan de slag!

 

20140430_191413

Ingrediënten:

300 g havermout
50 g notenmengeling (noten kunnen duur zijn, ik koop daarom een notenmengeling van in de Aldi)
4 eetlepels honing
2 eetlepels olijfolie
50 g pompoenpitten (ik heb nu kokosschilfers gebruikt omdat ik geen pompoenpitjes meer had)
2 eetlepels sesamzaad, niet geroosterd
Rozijntjes naar smaak

 

Bereiding:

Verwarm de oven eerst en vooral voor op 150°C.
Hak met een groot mes de notenmengeling in grove stukken, zo heb je nog wat extra crunch!

 20140430_193646

Meng vervolgens de havermout, honing, olijfolie en pompoenpitten in een kom. Klonters mogen er zeker zijn, die worden dan krokant gebakken in de oven.

20140430_191717

Spreid het mengsel uit op een ovenplaat bedekt met bakpapier en zet 15 minuutjes in de oven.

20140430_194600

Draai het mengsel regelmatig eens om.
Voeg hierna de overige ingrediënten toe en zet nog eens 15 minuten in de oven. Opnieuw, regelmatig omdraaien.
Haal uit de oven en voeg als laatste de rozijntjes toe.

20140430_200252

Laat de granola volledig afkoelen voor je hem in een pot doet om te bewaren.

Je kan ein-de-loos variëren met granola, zo kan je de rozijntjes vervangen door ander gedroogd fruit, zoals abrikoosjes, bananen, appeltjes.
Ik eet mijn granola vrijwel altijd met magere yoghurt en fruit. Zeker nu het zomer wordt, hou ik ervan om er aardbeien aan toe te voegen!

20140501_141848

In de winter kies ik eerder voor een banaan. Ook kan je granola gewoon met melk eten. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld eens amandelmelk, i.p.v. koemelk. Deze plantaardige melk is namelijk van nature lactosevrij én bevat weinig verzadigde vetten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s